(Галерија) – Струмица блескаше под маски

(Галерија) – Струмица блескаше под маски

1478
SHARE
Фото Борче Поповски

Повеќе од 2000 маскирани учесници четири часа дефилираа низ Струмица, за време на традиционалниот Струмички карневал. Оваа година, карневалот се поклопи со одржувањето на карневалот во Рио, како и со парадите „Марди Гра“, а дефинитивно организацијата и реализацијата изгледаа светски.

Голем дел од маските се изработени рачно, специјално за оваа пригода. На карневалот имаше многу гости од соседните земји и од странство.

Погледнете ја живописната галерија од овој настан и уживајте во брилијантната реализација.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY