Направете совршени макаронс колаченца (РЕЦЕПТ)
Состојки:
4 белки
70 грама шеќер
230 грама шеќер во прав
120 грама мелени бадеми
малку сол
прехранбена боја
фил по желба (какао крем, мармалад, слатка павлака, шлаг крем)
Подготовка:
Загрејте ја рерната на 150 степени. Белките и шеќерот изматете ги со миксер додека не добиете цврста маса. Потоа додајте ја прехранбената боја и матете уште една минута.
Просејте ги бадемите, шеќерот во прави и солта двапати за да ги отстраните сите можни грутчиња. Постепено и внимателно спојте ги со смесата од белки. Смесата треба да биде мазна и густа и да не се разлева.
Во тепсија за печење ставете хартија за печење, а потоа со шприц обликувајте смеса во мали топчиња. Печете 15-20 минути.
Спојувајте по две колачиња и филувајте ги помеѓу. За тоа можете да користите мармалад или слатка павлака, крем, шлаг или обично растопено чоколадо.