Набљудувачи од Независните од Карпош имале проблеми со пристап до гласачки места

Невена Георгиевска, Независни за Карпош / Фото: Фексбук

И од граѓанската Иницијатива Независни за Карпош укажуваат на проблеми со членови на избирачки одбори кои, наводно биле од СДСМ и кои им барале на нивни претставници посебни овластувања за да бидат присутни на избирачките места.

-На избирачкото место број 2639 освен ваков проблем имало и обид за паралелно броење на две гласачки кутии, но на барање на нашиот и на претставникот на Левица тоа не се случило, вели Невена Георгиевска, носителка на листата на Независни за Карпош.

Истото, според Георгиевска се случувало и на гласачкото место број 2599 во Општина Карпош.

ДИК може да поништи гласање каде што комисиите сами решиле да се гласа без фингерпринт