На предлог на Кризниот штаб: Од утре „полициски час“ во Федерацијата БиХ од 21 часот навечер до пет часот наутро

Фото: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

На предлог на Кризниот штаб, Владата на Федерација Босна и Херцеговина издаде наредба со која од утре се ограничува движењето на цела територија на ФБиХ од 21 часот навечер до пет часот наутро поради влошената состојба со ковид-19 во земјата.

Во следниот период се намалува и дозволениот број на луѓе на отворено и во затврен простор на 20. Ограничувањето ќе важи и за угостителските објекти, освен во Кантонот Сараево, каде е забранета работата на рестораните и кафулињата.

Додека театрите и кината ќе можат да работат, а публиката се ограничува на 70 луѓе, со почитување на епидемиолошките мерки.

Новите мерки ќе бидат во сила следните 14 дена, а нивното укинување ќе зависи од епидемиолошката состојба.

Видео на денот