МВР казни 17 возила што вршат јавен превоз на патници

Автобуси/ Фото: Фејсбук

МВР продолжува со контрола на автобусите на превозниците кои вршат јавен превоз на патници. Денеска (26.11.2021) во временскиот период од 08.00-14.00 часот на подрачјето на СВР Битола била спроведена регионална акциска контрола на возила со кои се врши јавен превоз на патници.

Притоа, биле контролирани 80 возила, а биле утврдени 17 неправилности, кои се соодветно санкционирани.

Од нив девет за неисправен уред за сопирање, две за неисправен уред за управување и тн.

Видео на денот