МПЦ-ОА не планира одржување заедничка света архиерејска литургија со СПЦ

Македонската православна црква – Охридска Архиепископија не добила покана и не планира одржување заедничка света архиерејска литургија меѓу великодостојниците на нашата и на Српската православна црква на крајот на годишниот Собор на СПЦ, што започна вчера во Сремски Карловци, а чиј работен дел во наредниве седум дена продолжува во Белград. Добиј ги најважните вести, бесплатно … Продолжи со читање МПЦ-ОА не планира одржување заедничка света архиерејска литургија со СПЦ