Модната недела во Лондон од јуни ќе биде на интернет!

Profimedia

Минататиот викенд Шангајската модна недела успешно беше оддржана на интернет, а сега и „London Fashion Week“ најави дека ќе има дигитално издание во јуни.

Така ќе се гледаат ревиите на дизајнерите кои креираат машка, но и женска мода заедно. Со самото тоа ќе се направи неутрална модна платформа, а на дизајнерите ќе им се олесни презентирањето на новите колекции.

„British Fashion Council“ планира модната недела да се спроведува на овој начин наредните 12 месеци. Претседателката на здружението, Керолин Раш, изјави дека пандемијата од коронавирусот во прв план ќе ја стави грижата за оддржливост, но и креативност на британските дизајнери, а платформата во јуни ќе им овозможи да ги презентираат своите модни приказни, бидејќи целото случување ќе се базира на „раскажување приказни“ преку модата и култирно да се поврзат со струката ширум светот на публиката.

Видео на денот