Министерството за здравство го одложи донесувањето на новите антиепидемиски мерки

Министерството за здравство информира дека мерките кои се однесуваат на вакцинација против Ковид19, предлог на МЗ и Комисијата за заразни болести, се одложени за наредната владина седница.

Причината за одложувањето е трагичната автобуска несреќа која се случи во Бугарија, а во која загинаа 46 луѓе, соопшти Министерството.

Видео на денот