Минимални очекувања на Самит на ЕУ да се реши проблемот со Софија

Во најновиот број на „Слободен печат“ читајте:

– Минимални очекувања на Самит на ЕУ да се реши проблемот со Софија – Евентуалниот договор со техничката, ќе чека параф од идната политичка влада?

– УЕФА и Маричиќ до Атина – Кодовите МКД и МК се во согласност со Преспанскиот договор

– Се стабилизира ковид-состојбата – За да прогласиме крај на епидемијата, треба да немаме ниеден заразен 28 дена по ред!

– Со ребалансот се предвидени 2,5 милиони евра повеќе за плати – Активни се дури 186 огласи за вработување во администрацијата

– Се бараат начини за спас на Преспанското Езеро – Со брани и со балони да се запре истекувањето на езерските води

– Македонија го игра својот втор натпревар на „Евро 2020“ – Победата е остварлива само ако се верува во неа – од нашиот специјален известувач од Букурешт Милорад Стојмановски

– Пекинг протестира поради воинствената реторика на Брисел – НАТО е подготвен за „кастрење“ на кинеската моќ

– Во овој број и прилозите „Здравје“ и „Женски печат“, споени во новиот прилог „СП Магазин“

Видео на денот