Милијардер со претседателски амбиции: Враќање на „отпишаниот“ Силвио Берлускони

Осумдесет и петгодишниот Силвио Берлускони, кој има најголем стаж на италијански премиер по Втората светска војна, планира својата животописна кариера да ја круниса со претседателската функција. Пратениците, сенаторите и претставници на италијанските региони идниот месец ќе го изберат новиот шеф на државата, кога на Серџо Матарела ќе му заврши седумгодишниот мандат. Првичните извештаи укажуваат на … Продолжи со читање Милијардер со претседателски амбиции: Враќање на „отпишаниот“ Силвио Берлускони