Мицкоски: Власта наликува на стар автомобил пред ремонт

Христијан Мицкоски
Христијан Мицкоски/ Фото: ВМРО-ДПМНЕ

Власта наликува на стар автомобил пред ремонт кој ни вели дека ќе не однесе на натпревар на формула еден каде ќе победи, а не е способен да се придвижи на локална маалска трка. Уљето е растечено, моторот пред зарибување, а новата боја со која го префарбурваат и не убедуваат дека е најдобар постепено распукува и бледее, вели лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски, на денешниот митинг во општина Бутел.

Мицкоски пред присутните порача дека волкот влакното го менува но карактерот,додавајќи дека иако Заев уште пред 5 години ветил дека ќе ја донесе Европската унија во Македонија, народот точно знае дека не ја говори вистината, бидејќи како што рече тој Македонија е се подалеку од Европската унија.

И не залудно велам насекаде, волкот влакното го менува, а карактерот не. Но новината е сега дека влакното може да го сменат сто пати, ама карактерот кој не го менуваат им го научија, им го прочитаа и го распознаваат до перфекција. И кога Заев ќе каже дека Европска Унија ќе ја донел во Македонија народот точно знае дека не ја говори вистината затоа што ова го кажува 5 години по ред и ЕУ е се подалеку од Македонија. Одговорот зошто и во ЕУ не сакаат да седат на иста меса со Заев и врз себе да си го лепат неговиот криминал, неговите афери и скандали, истакна Мицкоски.

Извор: МИА

Видео на денот