Мицкоски: Денот на независноста – круна на борбата за независна, самостојна и суверена македонска држава

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски честитајќи им го на граѓаните 8 Септември, Денот на независноста, потенцира дека овој празник е круната на борбата за независна, самостојна и суверена македонска држава, денот кога се исполни идеалот на Илинденците и борците од НОБ, но и илјадниците храбри синови и ќерки кои се бореа и ги положија своите … Продолжи со читање Мицкоски: Денот на независноста – круна на борбата за независна, самостојна и суверена македонска држава