Првото бебе во 2019 во Скопје се родило една минута по полноќ

Како што информираат од Клиниката за МИА, бебето е тешко 3.920 килограми тешко, а долго 52 сантиметри.

118

Првото родено бебе во Скопје годинава е машко. Родено е една минута по полноќ на Клиниката за Гинекологија и акушерство при Универзитетскиот клинички центар во Скопје.

Како што информираат од Клиниката за МИА, бебето е тешко 3.920 килограми тешко, а долго 52 сантиметри.

Мајката на бебето е од скопската населба Хиподром, а ова е прво нејзино дете.