Ниче Македон и официјално газда на галијата кај МЕПСО

Бизнисменот и автор на егзотични историски читанки, Ниче Димовски – Македон, од вчера официјално е нов сопственик на првата галија во реката Вардар, која се наоѓа веднаш до МЕПСО, објавува БИРН.

339

Бизнисменот и автор на егзотични историски читанки, Ниче Димовски – Македон, од вчера официјално е нов сопственик на првата галија во реката Вардар, која се наоѓа веднаш до МЕПСО, објавува БИРН.

Бродот почна да работи како ресторан „Ројал Македонија“, но сега е затворен.

Ресторанот имаше ентериер во антички стил и специјалитети именувани во духот на времето на Александар Велики, омилениот историски период на Ниче Димовски како автор.

Долго во јавноста се шпекулираше дека Димовски, кој, инаку, е шура на поранешниот градоначалник Коце Трајановски, е неформален сопственик на галијата, а тоа во јавноста го пласираше и актуелниот градоначалник Петре Шилегов.

Текстот во целост може да го прочитате на следниот линк.