„Меѓаши“ ќе испрати официјален допис до МТСП и МОН за одржување на настава на отворено и без маски

Препораките на „Меѓаши“ за престој на отворено за децата во градинките и училиштата ќе се претворат во официјален допис до министерствата за образование и наука и труд и социјална политика. Од „Меѓаши“ велат дека нивното барање е поддржано од стручни лица, педијатри и лекари кои ќе укажат на штетноста на долго носење маска и последиците … Продолжи со читање „Меѓаши“ ќе испрати официјален допис до МТСП и МОН за одржување на настава на отворено и без маски