Матуранти од повеќе градови утринава со целосен бојкот на наставата

Второто полугодие се уште не е почнато за најголем дел од матурантите, тврди средношколскиот сојуз, откако не им беа остварени барањата да полагаат два наместо четири предмети од државната матура поради наставата во пандемиски услови.  Сојузот на средношколци уште од синоќа најави дека бојкотот, кој почна во четвртокот, ќе продолжи … Продолжи со читање Матуранти од повеќе градови утринава со целосен бојкот на наставата