Матичните лекари утре на протест: Три месеци немаме плата, нека лекуваат тие од третиот ешалон администрација!

Приватните матични лекари и медицинските сестри, утре на денот на здравството 7 април, ќе протестираат пред Министерството за здравство затоа што ниедно барање не им е исполнето, иако пред околу еден месец им беше ветено дека работни групи ќе почнат да ги решаваат децениски наталожените проблеми во примарното здравство. Добиј ги најважните вести, бесплатно на … Продолжи со читање Матичните лекари утре на протест: Три месеци немаме плата, нека лекуваат тие од третиот ешалон администрација!