Марс во Бик: Прекрасен период за планирање и реализацијата на вашите идни цели

парис бордоне хороскоп марс венера
Парис Бордоне, Марс и Венера, Фото: Викимедиа

Марс, планетата на енергијата и активноста, ќе биде во знакот на Бик од 5 јули до 20 август и ќе влијае на начинот на кој дејствуваме и каде ја насочуваме нашата енергија.

По неговото излегување од нетрпеливиот Овен, тој сега забавува и станува повнимателен. Играме на сигурно. Нема да се нурнеме во непознатото. Ни треба време да ги планираме идните напори. Вложуваме многу енергија во нестабилните аспекти на животот, бидејќи сега ни треба чувство на сигурност и цврсто тло под нашите нозе.

Со овој Марс го задржуваме она што сме го стекнале и постигнале. Се занимаваме со прашања поврзани со имотот, заработката, парите воопшто, но и со сето она што на некој начин го поседуваме.

Финансиите ќе бидат важна тема за многумина во наредниот период, без разлика дали купувате или продавате нешто или се трудите повеќе да внесете ред во таа област од животот. Парите можат да станат причина за некои недоразбирања со другите.

Стануваме упорни, темелни, практични, фокусирани, тврдоглави, понекогаш пасивни и мрзливи. Потребна ни е повеќе мотивација да се движиме и да одлучиме нешто. Но, штом ќе започнеме, откажувањето не е опција. Прекрасен период за планирање на реализацијата на вашите идни цели.

На крајот на јули и почетокот на август/август, неговите аспекти со Уран и Сатурн носат привремени проблеми, кавги и тензии. Постои и ризик од пожар, пожар или експлозија.

Избегнувајте изложување на високи температури и продолжено изложување на сонце.

Видео на денот