Маричиќ: За само 12 часа попишани се 91.681 лица

Бојан Маричиќ / Фото: Фејсбук, Бојан Маричиќ

За само 12 часа попишани се 91.681 лица, 28.355 домаќинства и 37.404 станови што претставува повеќе од успешен почеток на пописот, објави вечерва министерот за правда Бојан Маричиќ на Фејсбук.

-Граѓаните и попишувачите соработуваат одлично на терен. Посебно сум задоволен што се почитуваат сите здравствени протоколи и дека граѓаните се среќни што можат директно да придонесат за доброто на државата, пишува Маричиќ.

 

Извор: МИА

Видео на денот