Маричиќ: Институциите ги имаат сите предуслови за брза и успешна истрага

Власта воопшто не се меша во истрагата за пожарот во модуларната болница во Тетово. Да сакаше да се меша, немаше да повика германски истражители од највисок ранг, кои што треба да ги испитаат сите околности, изјави денеска министерот за правда Бојан Маричиќ. Германските истражители, посочи Маричиќ, пристигнаа вчера и сите институции се ставија на рапослагање … Продолжи со читање Маричиќ: Институциите ги имаат сите предуслови за брза и успешна истрага