Малолетник со нарушено здравје избегал од установа за згрижување

Полиција / Фото: МИА

На 13.09.2021 во Полициската станица Карпош, вработена во Јавната установа за згрижување на деца со воспитно социјални проблеми и нарушено здравје пријавила дека од Организациската единица Козле се оддалечил нивниот штитеник Р.Џ.М.(14) од Куманово.

Посочиле дека тој и претходно се оддалечувал од установата.

Се преземаат мерки за пронаоѓање на лицето.

Видео на денот