Знамето на НАТО ќе се подигне на церемонија на платото пред владината зграда

Државното и знамето на НАТО од денеска па натаму ќе се веат  пред државните  институции  и на платото пред владата.

62

Владата на свечена церемонија на платото напладне со почеток во единаесет часот ќе го подигне знамето на северноатлантската Алијанса.

Државното и знамето на НАТО од денеска па натаму ќе се веат  пред државните  институции  и на платото пред владата.

По тој повод според најавите  ќе се обрати премиерот зоран Заев, а на церемонијата се очекува да присуствуваат и претставници на дипломатскиот кор.