Заев: На 30 септември прво ќе гласаме, после ќе правиме ајвар (Видео)

Заев кажа дека ни се потребни вистински реформи, а не на „реформички“, со цел да се придвижиме до ЕУ и НАТО. Меѓу нив и ефикасна администрација, која наместо по кафе-барови во работно време ќе си ги исполнува работните задачи.

94

Премиерот Зоран Заев повика на масовна мобилизација на граѓаните на 30 септември, прво да си ја извршат својата граѓанска должност а потоа да се посветат на своите домашни обврски.

– И јас на 30-ти ајвар нема да правам оти можеме да правиме откога ќе изгласаме – порача премиерот на еден од собирите во рамки на референдумската кампања.

Заев кажа дека ни се потребни вистински реформи, а не на „реформички“, со цел да се придвижиме до ЕУ и НАТО. Меѓу нив и ефикасна администрација, која наместо по кафе-барови во работно време ќе си ги исполнува работните задачи.

– Ни треба камшикар, ни треба од ЕУ и НАТО да дојде овде и малку да не потсреди. Сите, од мене на чело, па надолу сите. Нема да може сабајле „хихихи хухуху“, кафето испиј го и ајде во кафичите – рече Заев.