Забрана за сообраќај на тешки товарни возила на патот Дебар-Струга

Од превентивни причини, соопштија од ЈП Македонија пат,  воведена е забрана за сообраќај за тешки товарни возила на патниот правец  Дебар – Струга.

12

Сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози, наместа со остатоци од кашест снег по интервенцијата на дежурните служби од ЈП Македонија пат.

Од превентивни причини, соопштија од ЈП Македонија пат,  воведена е забрана за сообраќај за тешки товарни возила на патниот правец  Дебар – Струга.

На одредени патни правци кои поминуваат низ клисури и усеци можна е појава на поситни одрони.