дома Македонија Тројно убиство во Дебар

Тројно убиство во Дебар

Полициската станица од општа надлежност во Дебар за настанот добила дојава од граѓанин, по што била известена Општата болница.

273

Во Дебар синоќа се случи тројно убиство. Смртно се застрелани маж, неговата сопруга и нивната малолетна ќерка.

Полициската станица од општа надлежност во Дебар за настанот добила дојава од граѓанин, по што била известена Општата болница. Екипа на итната медицинска помош веднаш приситгнала, но за жал лекарот само констатирал смрт.

Мотивите за тројното убиство се непознати.

Поради тежината на кривичното дело тоа е под надлежност на јавното обвинителство од Гостивар.

Од Секторот за внатрешни работи од Охрид информации за случајот најавија во текот на денов.