Свирепо убиениот во Беловодица, погребан во родното Јеловјане

136

На гробиштата во тетовското село Јеловјане на Шар Планина денеска беше погребан 36-годишниот Беким Алиу, кој пред два дена беше застрелан и запален од полицаецот 24-годишниот Енвер Тоска во атарот на прилепското село Беловодица.

Неговите соселани и роднини се револтирани од тоа што убиецот е полицаец, кој наместо да ги штити граѓаните посегнал по животот на Алиу поради пари.