Спасовски: Членови и лица од раководството на ВМРО-ДПМНЕ пријавуваат закани

Во неговото гостување тој рече и дека се бара амнестија за бившото раководство на опозицијата.

772

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски во студиото на ТВ 21 прашан дали до сега некој од пратениците има пријавено закани околу донесувањето на предлогот од Владата за уставните измени, вели дека ниту еден пратеник нема пријавено било какво кршење на законот.

Но, Спасовски кажа дека има пријави од раководни лица во опозициската партија ВМРО-ДПМНЕ, и членови од истата партија.

Во неговото гостување тој рече и дека се бара амнестија за бившото раководство на опозицијата.

Инсерти од неговото гостување можете да погледнете ТУКА.