Спасени се петмината македонски скијачи на Пирин

Петмина македонски државјани вечерва од бугарските спасувачки служби се спасени откако скијале на необезбедени патеки на Пирин. Околу 21 часот се безбедно извлечени. Сите петмина се живи и здрави, пренесуваат бугарските медиуми.

216

Петмина македонски државјани вечерва од бугарските спасувачки служби се спасени откако скијале на необезбедени патеки на Пирин. Околу 21 часот се безбедно извлечени. Сите петмина се живи и здрави, пренесуваат бугарските медиуми.

Тие попладнево паднале во провалија, а операцијата за спасување се одвивала од страна на Дамјанишка долина. Сигналот за помош пристигнал до Планинската спасувачка служба во Банско. Околу 18 часот вечерва 12 спасители започнаа акцијата за спасување на луѓето во планината.

Извор+Фото: БГНес