Собранието ја донесе одлуката за прогласување на амандманите на Уставот

165

Со 81 глас „за“ Собранието ги донесе амандманите XXXIII, XXXIV, XXXV, XXXVI на Уставот на Република Македонија. Со двотретинско мнозинство Собранието ја донесе и одлуката за прогласување на амандманите на Уставот на Република Македонија.

По ова амандманите се составен дел од Уставот.

Откако парламентот во Атина ќе го ратификува процесот, нашето ново име ќе биде Република Северна Македонија.