Шефот на кабинетот на министерот за здравство поднесе оставка

Како што дознава Фокус, шефот на кабинетот на министерот за здравство, Дејан Блажески, поднел оставка од својата функција во Министерството.

357

Како што дознава Фокус, шефот на кабинетот на министерот за здравство, Дејан Блажески, поднел оставка од својата функција во Министерството.

Тој, наводно, се одлучил за ваков чекор бидејќи не можел да го издржи притисокот на својата функција, но Блажески оваа информација тој ниту ја потврдил, ниту ја демантирал, кога за тоа бил прашан од страна на Фокус.

Исто така, можно е на негово место да дојде Бојана Атанасова, која е дел од кабинетот на Филипче. На својата позиција таа дошла заедно со доаѓањето на актуелниот министер Венко Филипче.