Познати имињата на хоспитализираните во „8. Септември“, починатите уште се идентификуваат

Директорот на болницата Христијан Костов не открива детали за имињата на починатите лица, бидејќи во тек е процедура за нивната идентификација.

901

Четири лица од хоспитализираните во градската болница „8. Септември“ се во тешка клиничка животозагрозувачка состојба и се во центарот за интензивна нега, пренесува Потралб.

Директорот на болницата Христијан Костов не открива детали за имињата на починатите лица, бидејќи во тек е процедура за нивната идентификација.

Тој за присутните роднини и блиски на повредените ги прочита имињата на патниците кои беа повредени и се згрижени во „8. Септември“.

1. Никола Каранфиловски
2. Мерсим Незири
3. Есад Емрули
4. Јасмина Стојанова
5. Бетим Амери
6. Антонио Антониевски
7. Алајдин Шабани
8. Душан Стефановски
9. Љуљзим Далипи
10. Мануел Трифуновски
11. Мухамед Шишко
12. Верица Стојановска
13. Серије Мустафи
14. Аличе Узеир
15. Горан Наумовски
16. Емира Али
17. Седа Јусуфи
18. Јетон Исмаили
19. Вјолца Ибраими
20. Далип Усеини
21. Неџип Бекири
22. Јасин Сејфули
23. Фикрие Стефан
24. Јована Граматникова
25. Абаз Касами Ферди
26. Илија Ристовски
27. Дилала Алили
28. Абдул Исмаили
29. Луан Алили

За останатите уште се чека да се заврши формалната процедура, пред нивните имиња да бидат официјално објавени.