Почесна артилериска стрелба за Денот на АРМ

Свои обраќања имаа претседателот на државата и врховен командат на вооружените сили Ѓорге Иванов и министерката за одбрана Радмила Шекеринска.

109
Фото Борче Поповски

Почесна артилериска стрелба со истрелување на 10 плотуни од артилериски орудија се изврши вечерва во 19 часот во касарната „Илинден“ од страна на единица на артилерискиот баталјон на АРМ, по повод Денот на Армијата.

Претходно, денеска во присуство на државниот и армискиот врв, претставници на дипломатскиот кор и други видни личности, пред Министерството за одбрана се одржа централната свеченост по повод 18 Август – Денот на Армијата на Република Македонија.

Свои обраќања имаа претседателот на државата и врховен командат на вооружените сили Ѓорге Иванов и министерката за одбрана Радмила Шекеринска.

Фото Борче Поповски
Фото Борче Поповски