Отстранет натписот со букви „Влада на Република Македонија“

Од Владата, Собранието и министерствата, пред се она за надворешни работи и за одбрана, се очекува да бидат првите кои уште во текот на оваа недела ќе ги постават новите натписи.

227

Натписот со букви „Влада на Република Македонија“ веќе е отстранет од фасадата на владината зграда, пренесува  СДК.МК.

Ваквиот потег најверојатно се должи на тоа што на истото место се очекува да се постави новото уставно име, според Преспанскиот договор.

Од Владата, Собранието и министерствата, пред се она за надворешни работи и за одбрана, се очекува да бидат првите кои уште во текот на оваа недела ќе ги постават новите натписи.

Грција денес со вербална нота треба да ја извести Република Македонија дека се поминати сите пречки за ставање на крај на деценискиот спор за името, а Македонија во службен весник треба да објави дека е променето името.

Фото: Слободен печат