ОЈО: Двајца антикорупционери под истрага за афера со надоместоци

Шефот на скопското Основно обвинителство Сашо Рајчев вели дека вештачењето на хард дисковите од телефонската централа на ОЈО, треба да покаже дали снимените разговори на обвинителите биле прислушувани и злоупотребувани,

308

Шефот на скопското Основно обвинителство Сашо Рајчев вели дека вештачењето на хард дисковите од телефонската централа на ОЈО, треба да покаже дали снимените разговори на обвинителите биле прислушувани и злоупотребувани, објави Телма.

Рајчев го споделува и својот став за тоа каков статус треба да има СЈО со продолжувањето на мандатот, што периодов е жешка тема и меѓу правната фела, но и политичарите кои треба да го гласаат законот.