Мотоциклот не е лична сопственост на премиерот Заев

581
Фокус

Мотоциклот што вчера го управуваше претседателот на Владата на Република Македонија господинот Зоран Заев, не е негова лична сопственост и поради тоа не е наведен во неговиот анкетен лист.

– Возилото е во сопственост на семејна компанија Тотал инжинеринг и за истото се платени сите давачки во согласност законските регулативи на Република Македонија – вели Миле Бошњаковски, портпарол на Владата на Република Македонија.

Премиерот Заев вчера пристигна во Крушево со мотоцикл, за именденот на градоначалникот Томе Христовски

Стефан Атанасов