Кекеновски го даде Законот за јазици на Уставен суд

98
фото фокус.мк

Професорот Јове Кекеновски денеска поднесе иницијатива пред Уставниот суд за оспорување на уставноста на Законот за употреба на јазиците.

Во иницијативата Кекеновски ја оспорува содржината на Законот, но и постапката со која беше донесен. Како што вели тој, најспорен е начинот на кој што Законот беше изгласан.