Функционер на СДСМ вмешан во „незаконски“ превоз на ученици во Берово

Фирма Тритерол ДООЕЛ Струмица - подружница Берово се обидела незаконски да го преземе превозот со ученици во Берово.

103

Фирма Тритерол ДООЕЛ Струмица – подружница Берово се обидела незаконски да го преземе превозот со ученици во Берово. Тоа, според сознанијата до кои дојде Радио Слободна Европа, било организирано од страна на претседавачот со Советот на општината од редовите на СДСМ, кој е и вработен во фирмата.

Автобусите испишани со името на фирмата на првиот училишен ден на 3 септември на вообичаеното место ги чекале учениците од основното училиште Дедо Иљо Малешевски во Берово. Но, фирмата ги однела до нивната крајна дестинација без склучен договор и без дозвола од градоначалникот и додека траеле преговорите за тендерот за превоз на ученици.

Повеќе прочитајте тука.