Mагична формула за привлекување на пари: Правете го ова секој ден и ќе стигнете до богатство!

Unsplash
Фото: Unsplash

Една од најпознатите авторки на книги за самопомош Луиза Хеј, истакна дека секоја цел може да стане реалност. Таа нагласи дека секој човек има моќ да се ослободи од физички, емоционални и финансиски проблеми, пренесува „sensa.mondo“.

Луиза Хеј апелираше до своите читатели да се ослободат од стереотипното размислување и да го прошират периметарот на нивните хоризонти. Таа вели дека сите наши идеи за пари се премногу ограничени и дека тие само нѐ блокираат.

Афирмациите се позитивни формули кои нѐ мотивираат и поттикнуваат позитивни промени. Благодарение на нивното постојано повторување и верувањето во изговорените зборови, потсвеста на една личност се прилагодува на фреквенциите на позитивност. Важно е да се разбере на почетокот, ако правите афирмации само заради пари и не се менувате одвнатре, тогаш ништо нема да работи.

ЦЕЛАТА СРЕЌА ЗАПОЧНУВА СО СОСТОЈБАТА НА УМОТ!

Кажувањето на афирмацијата секое утро ќе направи вашиот ден да добие сосема нов ритам…

Целиот текст и фотографиите проследете ги ТУКА.
Извор: Еспресо.мк

Видео на денот