Утрински лек за чистење на цревата

1693
Профимедиа/Курир.рс

Наталожените токсини во цревата можат да предизвикаат низа пречки во варењето како запек, дебелеење, промени на кожата, подуеност, тврда столица…

Редовното чистење на цревата помага во отстранувањето на отровите пред да се појават здравствените проблеми.

Лек за чистење на цревата:

Чаша топла вода со малку свежо исцеден лимон наутро ги чисти цревата и ја отстранува нечистотијата која се наталожила во нив претходниот ден. Го поттикнува работењето на дигестивниот систем и работењето на цревата, па на тој начин овозможува отстранување на наталожените токсини.

За чистење на цревата одличен е и чајот од коприва бидејќи го поттикнува метаболизмот и излачувањето на водата, и ги намалува проблемите во варењето.

Подготви: K. A.