Се продава најскапиот остров на светот: Купувачот добива рајски плажи и даночно ослободување

На потенцијалните купувачи им се нудат многу поволности, како што е даночното ослободување, а изграден е и поголемиот дел од планираната инфраструктура.

529
Принтскрин

Приватниот вештачки остров Ал Марџан во Обединетите Арапски Емирати се продава по цена од 410 милиони евра.

На потенцијалните купувачи им се нудат многу поволности, како што е даночното ослободување, а изграден е и поголемиот дел од планираната инфраструктура.

Овој скап вештачки остров се протега на 276 хектари и е целина од четири помали острови, меѓусебно поврзани со мостови.

Планирано е на еден од островите да има елитни ноќни клубови каде неограничено ќе се служи алкохол