Постои ли правило што се носи како подарок на слава?

Во помодерно време се носат алкохолни пијалаци, вино или ракија, чоколадни бонбони и нешто благо за децата.

176
Фото Профимедиа

Во време на славите, кога одите на гости, секогаш се двоумите дали е доволно да однесете бонбониера и вино, или треба и уште нешто?

Во минатото, на пример, се носеле јаболки и шеќер за децата да бидат среќни, а во зимските се носеле и ореви.

Во помодерно време се носат алкохолни пијалаци, вино или ракија, чоколадни бонбони и нешто благо за децата.

Всушност, не постои официјално правило за тоа што треба да однесете на славата, па водете се од тоа што домаќините сакаат и не заборавајте по некое чоколадо за децата.