Почина најстарата жена во Америка: Живееше 114 години, а долговечноста се препишува на еден производ кој постојано го јадела ВИДЕО

Таа стана најстарата личност во САД откако на 9 мај 2018 почина 114о-годишната Делфина Гибсон од Хантингдон, Пенсилванија.

317
Јутјуб/Скриншот

Леси Браун од Охајо имала 114 години и за која се веруваше дека е најстарата личност во САД, почина синоќа изјави нејзиниот внук Роналд Вилсон.

Таа живеела со ќерката во градот Кливленд Хајтс, а зборувала дека со божјата волја нејзиниот живот бил толку долг, додека членовите на нејзиното семејство долговечноста ја препишуваат на диетата базирана на слаткиот компир до кој се придржувала.

Браун е родена во 1904 година во Џорџија и пораснала на фарма.

Таа стана најстарата личност во САД откако на 9 мај 2018 почина 114о-годишната Делфина Гибсон од Хантингдон, Пенсилванија.