ЛУБЕНИЦА НА СКАРА: Лесно се подготвува и е повкусна од обичната

Искористете ја сезоната на лубеници за несекојдневна скара. Сите кои пробале лубеница на скара велат дека е одлична.

Состојки:

Лубеница (1 помала)

Маслиново масло (по потреба)

Сок од лимета (2 парчиња)

Сол (по вкус)

Коријандер (по вкус)

Подготовка:

Исечете ја лубеницата на парчиња па намачкајте ја со маслиново масло и сок од лимета. Посолете малку и ставете ја лубеницата на скара или во грил тава 3-5 минути. Вртете ја од секоја страна.

Кога ќе завршите, намачкајте ја со остатокот од сокот од лимета и одозгора ставете го исечканиот коријандер.

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ

Видео на денот