Лекот „Регенерон“ против ковид-19 пристигна во Израел, но повеќето пациенти го одбиваат

Многу високоризични пациенти во Израел, заболени од ковид-19, одбија да го примат лекот „Регенерон“, кој се смета за спасоносен, а кој почна да се препишува во здравствените центри од 23 септември. Израелските медиуми наведуваат дека никој во израелскиот здравствен систем не предвидел такво сценарио, и дека досега само 256 пациенти го примиле лекот. Лекот чини … Продолжи со читање Лекот „Регенерон“ против ковид-19 пристигна во Израел, но повеќето пациенти го одбиваат