Лекарска комора: Бебето на Веапоска е женско, има технички пропуст во извештајот од Стручниот надзор

Во однос на објавената информација на интернет страницата на „Слободен печат” дека докторот Мухамед Асани ја породил Веаповска со машко дете, а таа си заминала дома со женско дете Лекарската комора го испрати следното објаснување:

„Во составувањето на извештајот од стручниот надзор е направен технички пропуст при наведувањето на полот на детето. Нагласуваме дека во целокупната медицинска документација, е заведена точниот податок, односно дека Веаповска родила женско дете. Си извинуваме за настанатиот пропуст и апелираме, да не се  дава погрешен контекст на настанатите и објективно да се информира јавноста”.

 

Видео на денот