Легенди на Олимписки игри: Емил Затопек – „Чешката локомотива“

Атлетичарот Емил Затопек кој има освоено пет олимписки медали (четири златни и една сребрена) ќе остане запомнет како атлетичар кој на ОИ во Хелсинки 1952 година освои три златни медали на најдолгите тркачки дисциплини. Гордоста на Чешка, и на поранешната Чехословачка, легенда на кралицата на игрите, атлетичарот кој го воодушеви светот, Емил Затопек ќе остане … Продолжи со читање Легенди на Олимписки игри: Емил Затопек – „Чешката локомотива“