ЛДП: Заев да нѐ информира за договорот со Алтернатива, па ќе видиме дали го прифаќаме

Горан Милевски ЛДП Фото: Слободен Печат / Драган Митрески

Либерално-демократската партија, којашто заедно со ДОМ е дел од владината коалиција, очекува премиерот Зоран Заев да ја информира за договорот со Алтернатива, за потоа партијата да одлучи дали тоа е прифатливо.

„Немаше потреба да се прават овие театри еден месец и да се фокусира јавноста, бидејќи државата има еден силен предизвик во декември, а тоа е почеток на преговорите со ЕУ и целата енерија на политичките чинители треба да се насочи кон решавање на овој проблем, којшто ќе значи подобар животен стандард на граѓаните, наместо да се занимаваме со личните позиции и кадровските решенија коишто очигледно се договорени,“ изјави денеска лидерот на ЛДП, Горан Милевски.

„Очекуваме премиерот Заев и јавноста и нас како коалициони партии да не извести, да знаеме во каква нова влада влегуваме, дали тоа за ЛДП е прифатливо или не. Се разбира тоа е наша заедничка одлука со ДОМ, додаде лидерот на ЛДП.

ЛДП заедно со ДОМ имаат тројца пратеници и едно министерско место во владата – она во Министерството за локална самоуправа, каде прв човек е токму Милевски.

Видео на денот