Курсна листа на НБРСМ: Колку чини еврото денес?

Уметничка инсталација во Скопје ; Евро, курсна листа
Уметничка инсталација во Скопје / Фото: EPA-EFE/NAKE BATEV

Според средната курсна листа на НБРСМ, еврото денеска изнесува 61.6963 денари, а американскиот долар чини 57.4293 денари. Британската фунта изнесува 72.0330 денари.

Курсна листа за 11.6.2022 / Фото: Скриншот, Веб-страницата на Народна банка на Република Северна Македонија
Видео на денот