Курсна листа на НБРСМ: Колку чини еврото денес?

курсна листа, евро
Евра / Фото: EPA/FEDERICO GAMBARINI

Според средната курсна листа на НБРСМ, еврото денеска изнесува 61.6948 денари, а американскиот долар чини 52.651 денари. Британската фунта изнесува 71.9893 денари.

Курсна листа на Народната банка на Република Северна Македонија формирана на 24.09.2021 која се применува од 00:00 часот на 25.09.2021 година до почетокот на важење на новата Курсна листа.

Курсна листа/ Фото: НБРСМ

 

Видео на денот