Курсна листа на НБРСМ: Колку чини еврото денес?

Уметничка инсталација во Скопје ; Евро, курсна листа
Уметничка инсталација во Скопје / Фото: EPA-EFE/NAKE BATEV

Според средната курсна листа на НБРСМ, еврото денеска изнесува 61.6256 денари, а американскиот долар чини 52.3894 денари. Британската фунта изнесува 72.4751 денари.

Курсна листа за 17.9.2021 / Фото: Скриншот/Народна банка на Република Северна Македонија
Видео на денот